Smažený chřest

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.

Ingredience:

  • 600 g vařeného bílého chřestu
  • strouhanka
  • škrobová moučka
  • 50 g strouhaného sýru parmazánského typu
  • 2 vejce

Postup:

  • Vařený chřest necháme okapat
  • Strouhaný sýr promícháme se strouhankou
  • Vejce rozšleháme se lžící vlažné vody
  • Okapaný chřest obalíme ve škrobové moučce, smočíme v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance smíchané se sýrem
  • Obal zopakujeme a ve vyšší vrstvě oleje chřest usmažíme
  • Necháme okapat na papírové utěrce
  • Smažený chřest podáváme teplý s nejrůznějšími omáčkami, čerstvou zeleninou a pečivem nebo i s bramborovou kaší jako lehkou večeři
autor: Denisa Jeřábková