Fazolová polévka
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.
Ingredience:
- 1 kg uzených žeber
- 0,3 kg bílých fazolí
- nové koření
- bobkový list
- celý pepř
- sůl
- 2 stroužky česneku
- 0,5 kg brambor
- smetana na šlehání
- hladká mouka s vodou na zahuštění
- voda cca 5 litrů
- ocet podle chuti
Postup:
- Do velkého hrnce dáme vařit žebra, fazole, koření, osolíme a vaříme dokud nebudou fazole a žebra měkké (cca 1,5 hodiny)
- Maso vyndáme, obereme od kostí a vložíme zpět
- Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky
- Přidáme brambory do polévky a doředíme vodou dle potřeby
- Přivedeme k varu, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě
- Převaříme cca 10 minut tak, aby se dovařily brambory a vše bylo měkké
- Ochutíme octem, polévka by měla být lehce nakyslá
- Odstavíme z ohně a přimícháme smetanu
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.