Nakládaná rajčata

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse

Ingredience:

  • 2 kg rajčat
  • 1 l olivového oleje
  • česnek
  • sůl
  • pepř

Postup:

  • Rajčata nakrájíme na slabá kolečka, česnek na jemné plátky
  • Nakrájená rajčata a plátky česneku střídavě naložíme do sklenic
  • Každou vrstvu rajčat s česnekem osolíme a opepříme
  • Nakonec zalijeme kvalitním olivovým olejem
  • Dobře uzavřenou sklenici dáme minimálně na 4 dny uležet do lednice
  • Po čtyřech dnech můžeme konzumovat
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.