Nakládaná rajčata
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse
Ingredience:
- 2 kg rajčat
- 1 l olivového oleje
- česnek
- sůl
- pepř
Postup:
- Rajčata nakrájíme na slabá kolečka, česnek na jemné plátky
- Nakrájená rajčata a plátky česneku střídavě naložíme do sklenic
- Každou vrstvu rajčat s česnekem osolíme a opepříme
- Nakonec zalijeme kvalitním olivovým olejem
- Dobře uzavřenou sklenici dáme minimálně na 4 dny uležet do lednice
- Po čtyřech dnech můžeme konzumovat
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.