Salát z grilované dýně
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse
Ingredience:
- 10 menších plátků nakrájených z dýně
- olivový olej
- mořská sůl
- mletý pepř
- 1 malá nakládaná červená řepa
- 200 g omytého čerstvého listového špenátu
- 250 g ricotty
- hrst piniových oříšků
- 1 lžíce červeného vinného octa
Postup:
- Plátky dýně potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a grilujeme 5 minut z každé strany
- Smícháme se zbývajícími přísadami
- Podle chuti osolíme mořskou solí a zakápneme olivovým olejem
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.