Hovězí roláda
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse
Ingredience:
- 1 kg hovězí pečeně
- 100 g anglické slaniny
- 100 g čerstvého špenátu
- 5 stroužků česneku
- 200 g mletého vepřového
- 1 vejce
- lžíce strouhanky
- 50 ml smetany
- 50 g kuřecích jater
- 30 g mrkve
- 3 g sterilované kukuřice
- sůl
- zelený pepř
- 100 ml zakysané smetany
Postup:
- Maso rozřízneme na co největší plát, naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe slaninou
- Spaříme zelené listy špenátu, rozložíme na slaninu a posypeme česnekem nakrájeným na plátky
- Mleté maso smícháme s orestovanými játry, sterilizovanou kukuřicí, smetanou, vejcem, strouhankou a kořením
- Masovou směs naklademe na plát hovězího masa, doprostřed dáme podélně celou mrkev, srolujeme a svážeme provázkem
- Na povrch rolády položíme oříšky z másla a zabalíme vše do alobalu
- Pečeme za stálého podlévání asi 90 minut
- Pak maso vyjmeme a ve výpeku orestujeme pepř, zjemníme zakysanou smetanou
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/b71c5d2b93b9741c57997922a6ba086a.jpg?itok=pJjrY4Ii)
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.