Vepřové z jednoho hrnce
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse
Ingredience:
- 600g vepřové plece
- 600g brambor
- 2 velké mrkve
- 2 velké cibule
- 4 stroužky česneku
- sůl
- tymián
- drcený bobkový list
- 2 hrnky vývaru
- 1 lžíce sádla
Postup:
- Brambory, mrkev a cibuli nakrájíme na plátky, maso na kostky, česnek nadrobno
- Zapékací mísu vymažeme sádlem. Brambory rozdělíme na třetiny, ostatní suroviny na poloviny.
- Na dno mísy dáme jednu třetinu brambor, lehce osolíme a posypeme tymiánem
- Na brambory polovinu cibule, pak polovinu masa, posypat polovinou česneku, osolit, poprášit bobkovým listem a posypat polovinou mrkve
- Všechno zopakovat
- Poslední vrstvu bude tvořit třetí třetina brambor, osolených s posypaných tymiánem
- Všechno zalijeme vývarem, přiklopíme a dáme péct
- Pečeme pomalu 2-3 hodiny
- Tekutina by měla být na konci téměř všechna vsáknutá a odpařená
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.