Pstruh s krustou z para ořechů
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse
Ingredience:
- 100 g střídky z bílého chleba
- 100 g drcených para ořechů
- čerstvé bylinky
- 2 žloutky
- sůl
- mletý pepř
- 4 filety ze pstruha
- šťáva z půlky citrónu
- olivový olej
Postup:
- Bílý chléb spolu s ořechy rozmixujeme
- Bylinky najemno nasekáme
- Promícháme chléb s ořechy, nasekanými bylinkami, žloutky
- Osolíme a opepříme
- Rybí filé omyjeme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme
- Potom je opečeme na rozehřátém oleji, vytáhneme z pánve a umístíme na plech vyložený pečícím papírem
- Přes filé rozetřeme ořechovo-bylinkovou směs a pečeme asi 8 minut v troubě při 220 °C
- Podáváme s rozpečenou česnekovou bagetou
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka