Roastbeef
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Tomáše Stehlíka.
Suroviny - 5 porcí:
- 1 kg očištěného nízkého roštěnce
- sůl a pepř
- olivový olej
- 3 plž. dijonské hořčice
- Očištěné maso svážeme provázkem, aby si udrželo tvar
- Silně okořeníme solí, pepřem a potřeme olivovým olejem
- Necháme přes noc marinovat
- Namarinované maso opečeme na rozpálené pánvičce ze všech stran
- Po vyjmutí z pánve potřeme hořčicí
- Troubu rozpálíme na 180°C a maso v ní pečeme dle velikosti a požadovaného stupně propečení 20-30 minut
- Po upečení nacháme maso 10 minut odpočinout
- Podáváme například s domácí tatarkou a opečenými bramborami
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.