Jehněčí roláda se špenátem
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 1 kg jehněčí kýty
- 0,2 kg baby špenátu
- 0,05 kg čerstvých feferonů
- 0,05 kg bazalkového pesta
- 0,05 l oleje
- sůl
- pepř mletý
Postup:
- Plát masa rozložíme na pracovní desku a pomažeme pestem, poklademe špenátem a sekanými feferony
- Jehněčí zarolujeme a převážeme kuchyňským provázkem
- Osolíme, opepříme a opečeme rolku na oleji ze všech stran
- Rolku dáme do pekáčku mírně podlijeme horkou vodou a dáme péct do trouby rozpálené na 180 stupnů
- Pečemě 80 minut za občasného podlévání rolky výpekem
- Hotovou rolku vyjmeme z trouby a necháme 10 minut stát
- Rolku krájíme na plátky a podáváme s rýží
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.