Marinovaná jehněčí kolínka
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 4 jehněčí kolínka
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce dijonské hořčice
- tymián
- 1 lžička třtinového cukru
- šťáva z jednoho citrónu
- mletý pepř
- sůl
- máslo
Postup:
- Marinádu vyrobíme smícháním prolisovaného česneku, hořčice, tymiánu, cukru, citrónové šťávy, pepře a soli
- Jehněčí kolínka v marinádě dobře obalíme a necháme přes noc v lednici marinovat
- Kouskem másla vymažeme pečící misku a vložíme paličky
- Podlijeme 50 ml vody a pečeme při 160°C asi 120 minut zakryté
- Nakonec odkryjeme, zvýšíme teplotu a dopečeme do barvy
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.