Marinovaná jehněčí kolínka

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.

Ingredience:

  • 4 jehněčí kolínka
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • tymián
  • 1 lžička třtinového cukru
  • šťáva z jednoho citrónu
  • mletý pepř
  • sůl
  • máslo

Postup:

  • Marinádu vyrobíme smícháním prolisovaného česneku, hořčice, tymiánu, cukru, citrónové šťávy, pepře a soli
  • Jehněčí kolínka v marinádě dobře obalíme a necháme přes noc v lednici marinovat
  • Kouskem másla vymažeme pečící misku a vložíme paličky
  • Podlijeme 50 ml vody a pečeme při 160°C asi 120 minut zakryté
  • Nakonec odkryjeme, zvýšíme teplotu a dopečeme do barvy
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.