Kuře pěti vůní
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Tomáše Stehlíka.
Ingredience - 2 porce:
- 2 kuřecí stehna bez kosti s kůží
- 3 větší šalotky nakrájené najemno
- sůl a pepř
- 2 plž. koření 5 vůní
- 4 plž. rostlinného oleje
- 2 plž. sójové omáčky
Postup:
- Koření smícháme s cibulkou, olejem a sójovou omáčkou
- Do takto připravené marinády naložíme maso a necháme marinovat ideálně 12 hodin, minimálně 4 hodiny
- Kuřata pečeme důkladně na grilu nebo na rozpálené pánvi - prvně kůží dolů a pak i z druhé strany
- Barva bude sytě hnědá a kůžička křupavá
- Pokud bude potřeba dopékáme v troubě na 180°C
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.