Kuře pěti vůní

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Tomáše Stehlíka.

Ingredience - 2 porce:

  • 2 kuřecí stehna bez kosti s kůží
  • 3 větší šalotky nakrájené najemno
  • sůl a pepř
  • 2 plž. koření 5 vůní
  • 4 plž. rostlinného oleje
  • 2 plž. sójové omáčky

Postup:

  • Koření smícháme s cibulkou, olejem a sójovou omáčkou
  • Do takto připravené marinády naložíme maso a necháme marinovat ideálně 12 hodin, minimálně 4 hodiny
  • Kuřata pečeme důkladně na grilu nebo na rozpálené pánvi - prvně kůží dolů a pak i z druhé strany
  • Barva bude sytě hnědá a kůžička křupavá
  • Pokud bude potřeba dopékáme v troubě na 180°C
autor: Denisa Jeřábková