Bramborová kaše
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Hotelu Aria Davida Šaška.
Ingredience:
- 500 g omytých brambor ve slupce
- 250 ml smetany
- 50 g másla
- sůl k dochucení
Ingredience:
- Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka a scedíme
- Brambory vaříme nejprve ve slupce, abychom dosáhli co nejmenší vodnatosti výsledné kaše
- Po uvaření ihned oloupeme a propasírujeme přes jemný mačkač nebo síto
- Smetanu začneme ohřívat již během vaření brambor, abychom ji měli horkou a k dispozici po jejich přepasírování
- Do přepasírovaných horkých brambor přidáme čerstvé máslo a silikonovou stěrkou vše utřeme do hladké hmoty
- Pak po dávkách zašleháváme metličkou smetanu, dokud nedosáhneme jemné, lehce nadýchané konzistence
- Na závěr ještě ochutnáme a případně dosolíme
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.