Rajčata plněná gorgonzolou
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 150 g anglické slaniny
- 10 větších rajčat
- 100 g gorgonzoly
- olivový olej
Postup:
- Rajčata opláchneme vodou a odřízneme vršek
- Vnitřek vydlabeme, pokapeme olivovým olejem a naplníme sýrem gorgonzola, který jsme si nakrájeli na malé kostičky
- Rajčata s gorgonzolou obalíme v plátcích anglické slaniny a poskládáme na pekáč
- Pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut při 200 °C
- Podáváme s vařenými bramborami
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.