Pikantní cizrnová polévka

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.

Ingredience:

  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 papriková klobása
  • 1,5 l vývaru
  • 3 konzervy cizrny v nálevu 
  • 3 cibule
  • majoránka
  • 2 stroužky česneku
  • 1 feferonka
  • sůl 
  • mletý černý pepř
  • světlá jíška 
  • 5 lžic oleje

Postup:

  • Cibuli nakrájíme nadrobno
  • V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a paprikovou klobásu nakrájenou na kostičky a smažíme dozlatova
  • Mezitím si otevřeme všechny plechovky cizrny, dvě vlijeme do mixéru a přidáme nálev z třetí konzervy
  • Vše společně rozmixujeme, třetí konzervu odložíme stranou
  • Do základu vmícháme papriku a ihned zalijeme vývarem
  • Přilijeme rozmixovanou cizrnu a přivedeme k varu
  • Cizrnovouvou polévku podle potřeby zahustíme hotovou sypkou jíškou
  • Chvilku provaříme a přidáme koření, sůl, mletý pepř, majoránku a prolisovaný česnek
  • Podle chuti můžeme přidat feferonku
  • Nakonec přidáme celou cizrnu a polévku přivedeme k varu
  • Podáváme s čerstvým pečivem
autor: Denisa Jeřábková