Chřestová polévka se špenátem
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 150 g zeleného chřestu
- 100 g čerstvého špenátu
- 1 cibule
- 2 lžíce másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 l vývaru
- 1 žloutek
- muškátový květ
- sůl
- pažitka
Postup:
- Očištěný a omytý chřest nakrájíme na malé kousky
- Špenát natrháme nadrobno
- Cibuli na drobno nasekáme, osmahneme na másle, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku
- Zalijeme vývarem a osolíme
- Přidáme chřest, špenát, dochutíme a krátce povaříme
- Do hotové polévky rozmícháme žloutek
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.