Nudle s jarní cibulkou

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Tomáše Stehlíka.

Ingredience:

  •        2 ½ hrnečku najemno nakrájené jarní cibulky
  •        ½ hrnečku jemně nasekaného zázvoru
  •        ¼ hrnečku hroznového oleje
  •        1 ½ člž. lehké sójové omáčky
  •        ¾ člž. sherry octa nebo červeného vinného octa
  •        sůl
  •        2 vejce
  •        2 plž. sezamový olej
  •        150 g nudlí

Postup:

  • Z nakrájené cibulky, nasekaného zázvoru, octa, lehké sójové omáčky a soli si připravíme promixováním hustší omáčku
  • Omáčku necháme půl hodiny stát v pokojové teplotě
  • Na pánvi zahřejeme sezamový olej a když je horký, přidáme rozmíchaná vejce
  • Když se vejce srazí a začínají se opékat, přidáme k nim předem uvařené studené nudle
  • Vše opečeme a přidáme 6 polévkových lžic naší omáčky
  • Promícháme a prohřejeme
  • Podáváme s nasekanu pažitkou nebo jarní cibulkou
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.