Nudle s jarní cibulkou
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Tomáše Stehlíka.
Ingredience:
- 2 ½ hrnečku najemno nakrájené jarní cibulky
- ½ hrnečku jemně nasekaného zázvoru
- ¼ hrnečku hroznového oleje
- 1 ½ člž. lehké sójové omáčky
- ¾ člž. sherry octa nebo červeného vinného octa
- sůl
- 2 vejce
- 2 plž. sezamový olej
- 150 g nudlí
Postup:
- Z nakrájené cibulky, nasekaného zázvoru, octa, lehké sójové omáčky a soli si připravíme promixováním hustší omáčku
- Omáčku necháme půl hodiny stát v pokojové teplotě
- Na pánvi zahřejeme sezamový olej a když je horký, přidáme rozmíchaná vejce
- Když se vejce srazí a začínají se opékat, přidáme k nim předem uvařené studené nudle
- Vše opečeme a přidáme 6 polévkových lžic naší omáčky
- Promícháme a prohřejeme
- Podáváme s nasekanu pažitkou nebo jarní cibulkou
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.