Kuře Adobo
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Tomáše Stehlíka.
Ingredience - 4 porce:
- 2 plž. rostlinného oleje
- 1 kuře rozporcované na jednotlivé porce
- 4 stroužky česneku
- 1 hrneček ovocného octa (jablečného)
- ½ hrnečku sójové omáčky
- 3 plž. cukru
- 2 bobkové listy
- 2 člž. černého celého pepře
- 1 větší cibule nakrájená na silnější kolečka
Postup:
- Kuřecí kousky naložíme do směsi sójové omáčky, octa, koření a cukru s česnekem
- Necháme odstát a pak maso opečeme na oleji
- Zastříkneme vodou a zbylou marinádou a dáme pod pokličkou péct do trouby na 180 °C
- Když je maso měkké, přidáme cibuli a necháme jen prohřát
- Zdobíme usmaženým na tvrdo uvaženým vejcem
- Podáváme s rýží
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.