Kuře Adobo
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Tomáše Stehlíka.
Ingredience - 4 porce:
- 2 plž. rostlinného oleje
- 1 kuře rozporcované na jednotlivé porce
- 4 stroužky česneku
- 1 hrneček ovocného octa (jablečného)
- ½ hrnečku sójové omáčky
- 3 plž. cukru
- 2 bobkové listy
- 2 člž. černého celého pepře
- 1 větší cibule nakrájená na silnější kolečka
Postup:
- Kuřecí kousky naložíme do směsi sójové omáčky, octa, koření a cukru s česnekem
- Necháme odstát a pak maso opečeme na oleji
- Zastříkneme vodou a zbylou marinádou a dáme pod pokličkou péct do trouby na 180 °C
- Když je maso měkké, přidáme cibuli a necháme jen prohřát
- Zdobíme usmaženým na tvrdo uvaženým vejcem
- Podáváme s rýží
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.