Kuře Adobo

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Tomáše Stehlíka.

Ingredience - 4 porce:

  • 2 plž. rostlinného oleje
  • 1 kuře rozporcované na jednotlivé porce
  • 4  stroužky česneku
  • 1 hrneček ovocného octa (jablečného)
  • ½ hrnečku sójové omáčky
  • 3 plž. cukru
  • 2 bobkové listy
  • 2 člž. černého celého pepře
  • 1 větší cibule nakrájená na silnější kolečka

Postup:

  • Kuřecí kousky naložíme do směsi sójové omáčky, octa, koření a cukru s česnekem
  • Necháme odstát a pak maso opečeme na oleji
  • Zastříkneme vodou a zbylou marinádou a dáme pod pokličkou péct do trouby na 180 °C
  • Když je maso měkké, přidáme cibuli a necháme jen prohřát
  • Zdobíme usmaženým na tvrdo uvaženým vejcem
  • Podáváme s rýží
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.