Bílý chřest po polsku
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře belgické restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Ingredience - 4 porce:
- Bílý chřest - 1 kg
- Toustový chléb - ½ ks
- Máslo - 80 g
- Sůl
- Pepř
Postup:
- Z toustového chleba vyjmeme střídku a rozmixujeme ji
- Chřest oloupeme tak, aby zůstaly jen hlavičky
- Uvaříme v osolené vodě, malinko víc než zelený, ne však úplně doměkka
- Na rozpuštěném másle pomalu opékáme chřest společně s čerstvou strouhankou, dokud strouhanka nedostane světle hnědý nádech
- Osolíme, opepříme a podáváme
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.