Chorvatská pomazánka
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace Na Jezerce Pavla Kýzra.
Ingredience - 4 porce:
- gothaj 200 g
- koření čubřica drcené 2 čajové lžičky
- 1 červená cibule
- majonéza 150 g
- paprika mletá sladká
- 4 vejce
- 2 tavené sýry
- sůl a pepř
Postup:
- Vejce umícháme na rozpálené pánvi společně s dvěma trojúhelníčky taveného sýra a osolíme.
- Necháme vychladnout.
- Gothaj nakrájíme na malé čtverečky, smícháme s majonézou, přidáme nadrobno nakrájenou červenou cibuli a vše smícháme s vychladlými míchanými vejci s taveným sýrem.
- Přidáme koření čubřica, červenou papriku a podle chuti sůl a pepř.
- Můžeme přidat i čerstvou nasekanou petrželku nebo pažitku.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.