Chorvatská pomazánka

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace Na Jezerce Pavla Kýzra.

Ingredience - 4 porce:

  • gothaj 200 g
  • koření čubřica drcené 2 čajové lžičky
  • 1 červená cibule
  • majonéza 150 g
  • paprika mletá sladká
  • 4 vejce
  • 2 tavené sýry
  • sůl a pepř

Postup: 

  • Vejce umícháme na rozpálené pánvi společně s dvěma trojúhelníčky taveného sýra a osolíme. 
  • Necháme vychladnout. 
  • Gothaj nakrájíme na malé čtverečky, smícháme s majonézou, přidáme nadrobno nakrájenou červenou cibuli a vše smícháme s vychladlými míchanými vejci s taveným sýrem. 
  • Přidáme koření čubřica, červenou papriku a podle chuti sůl a pepř. 
  • Můžeme přidat i čerstvou nasekanou petrželku nebo pažitku. 
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.