Minicheesecake s jahodami
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace Na Jezerce Pavla Kýzra.
Ingredience - 6 ks:
- 50 g másla
- 100 g oblíbených sušenek
Na náplň:
- 250 g ricotty
- 50 g moučkového cukru
- nastrouhaná kůra z jednoho biocitrónu
- vymačkaná šťáva z ½ citrónu
- 1 celé vejce + žloutek
- ½ lžičky vanilkové extraktu
- 150 ml smetany ke šlehání
Na dokončení:
- 2 lžíce jahodového džemu
- 3 čerstvé jahody, přepůlené
Postup:
- Troubu předehřejte na 150°C.
- Vyložte 6 důlků v muffinovém plechu nebo 6 silikonových formiček na muffiny papírovými košíčky.
- Rozpusťte máslo a smíchejte ho s rozdrcenými sušenkami.
- Směs rovnoměrně upěchujte na dno košíčků.
- Dejte vychladit a mezi tím si připravte náplň.
- Prošlehejte ricottu s cukrem, strouhanou citrónovou šťávou, celým vejce, žloutkem a vanilkovým extraktem.
- V jiné míse ušlehejte smetanu na měkkou šlehačku a zlehka vmíchejte do ricottové směsi.
- Rozdělte na sušenkový základ do košíčků, naplňte je až po okraj a pak klepněte plechem, aby se povrch zarovnal.
- Pečte 30 minut a potom troubu vypněte, ale neotvírejte a cheesecaky nechte zcela vychladit uvnitř.
- Každý hotový cheesecake ozdobte lžičkou džemu a půlkou jahody.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka