Hříbková polévka s vejcem
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 1 l hovězího vývaru
- 0,2 kg tmavého chleba
- 0,1 kg sušených hříbků
- 0,1 kg sádla
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
- sůl
- drcený kmín
- 0,1 l mléka
Postup:
- Sušené hříbky namočíme předem na 10 minut ve vodě, houby scedíme a vaříme ve vývaru 20 minut.
- Přidáme česnek utřený se solí, drcený kmín, v mléce rozmíchaná vejce a krátce povaříme.
- Na sádle si osmahneme chleba nakrájený na kostičky.
- Na talíře rozdělíme osmahnutý chléb a přelijeme vroucí polévkou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.