Dýňová polévka s kokosovým mlékem
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 1 kg dýně
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 limetka
- 0,2 l kokosového mléka
- 100 g plátků mandlí
- olej
- strouhaný zázvor
Postup:
- Dýni oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- Dýni opečeme na oleji a zalijeme vývarem.
- Vaříme asi 20 minut.
- Ke konci vaření přidáme strouhaný zázvor a kokosové mléko.
- Hotovou polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
- Dochutíme šťávou z limetky a solí.
- Podáváme s plátky na pánvi opečených mandlí.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.