Grilovaná vepřová žebra
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Tomáše Stehlíka.
Ingredience:
- 12 vepřových žeber
- 2 cibule nakrájené na 1/8
- 1 mrkev nakrájená na 1/2
- 2 x koření: bobkový list, nové koření, pepř
- 4 plž. soli
- ½ hrnečku octa
- 2 větvičky petrželové natě
Postup:
- Vepřová žebra naporcujeme na kousky se dvěma kostmi.
- Žebra dáme vařit do vody s kořením a zeleninou.
- Vaříme pomalu, dokud se kost neodděluje od masa.
- Pak maso vyjmeme z vývaru a necháme vychladit.
- Po vychladnutí grilujeme a potíráme připravenou omáčkou.
Na omáčku:
- 1 červená paprika nakrájená najemno
- 1 paprikový lusk nakrájený na kostičky
- 3 plž. oleje
- 3 plž. hnědého cukru
- 1 plž. octa
- 1 člž. wortchesterové omáčky
- sůl a pepř
- 2 hrnečky kečupu
Postup:
- Cibuli orestujeme na oleji s paprikou, přidáme cukr a zbylé ingredience.
- Vše provaříme a rozmixujeme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka