Ananasová chilli omáčka

Recept dne od šéfkuchaře hotelu Aria Davida Šaška.

Ingredience:

  • 1 ananas čerstvý (cca 1 kg)
  • ½ ks thajské chilli papričky
  • sůl a pepř
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 6 lžíce bílého vinného octa

Postup:

  • Ananas oloupeme, vykrojíme střed a nakrájíme na malé kousky. Dále umixujeme v kůtru na středně jemnou drť. 
  • Přecedíme přes síto. Šťávu dochutíme solí, cukrem, octem, pak necháme asi minutu povařit a poté vychladnout.
  • Do ananasové dřeně přidáme nasekanou čerstvou mátu, najemno nakrájenou papričku a vychladnutou šťávu. 
  • Vše dobře promícháme a ještě případně dochutíme octem a solí. 
autor: Denisa Jeřábková