Bezinkový likér
Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Ingredience:
- Bezinkové plody 1 kg
- Rozpustná káva 2 lžíce
- Cukr 0,5 kg
- Citrón 2 ks
- Vanilkový lusk 1 ks
- Havana rum 1 l
Postup:
- Plody bezinek odšťavníme, přidáme rozpustnou kávu, cukr, na 5 minut zvolna povaříme.
- Na poslední minutu varu přidáme citrónovou šťávu.
- Necháme vychladnout a poté smícháme s rumem a na jeden den vložíme podélně rozkrojený vanilkový lusk.
- Vycedíme do připravené láhve.
- Likér je lepší udržovat v chladu, ale nějakou dobu vydrží i v teple.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.