Švestková marmeláda s ořechy
Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Ingredience:
- Zralé švestky 3 kg
- Cukr krystal 1 kg
- Vlašské ořechy 0,5 kg
- Celá skořice 1 ks
- Želírovací prostředek
Postup:
- Švestky vypeckujeme.
- Ořechy nasekáme na hrubé kousky a na sucho nebo troše másla orestujeme, aby se rozvoněly.
- Přidáme švestky, cukr, celou skořici a zvolna rozváříme.
- Když je hmota rozvařená, přidáme v troše vody rozmíchaný želírovací prostředek a dobře vmícháme do marmelády.
- Vaříme pomalu asi 5 minut.
- Ještě horkou marmeládu plníme do sklenic, dobře utáhneme víčko a asi na 10 minut obrátíme dnem vzhůru.
- Ořechy používáme pouze vlašské, protože obsahují tříslovinu, která dělá tuto marmeládu tak dobrou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.