Švestková marmeláda s ořechy

Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.

Ingredience:

  • Zralé švestky 3 kg
  • Cukr krystal 1 kg
  • Vlašské ořechy  0,5 kg
  • Celá skořice 1 ks
  • Želírovací prostředek    

Postup:

  • Švestky vypeckujeme. 
  • Ořechy nasekáme na hrubé kousky a na sucho nebo troše másla orestujeme, aby se rozvoněly.
  • Přidáme švestky, cukr, celou skořici a zvolna rozváříme.
  • Když je hmota rozvařená, přidáme v troše vody rozmíchaný želírovací prostředek a dobře vmícháme do marmelády.
  • Vaříme pomalu asi 5 minut.
  • Ještě horkou marmeládu plníme do sklenic, dobře utáhneme víčko a asi na 10 minut obrátíme dnem vzhůru.
  • Ořechy používáme pouze vlašské, protože obsahují tříslovinu, která dělá tuto marmeládu tak dobrou.
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.