Kuřecí vývar
Recept dne od šéfkuchaře hotelu Aria Davida Šaška.
Ingredience na 2 až 3 litry:
- 3 až 4 l studené vody
- 1,5 kg kuřecích křídel (nebo kuřecích čtvrtek)
- 2 mrkve
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 1 menší pórek
- 1 menší cibule ve spodní slupce
- 1 stonek tymiánu
- 2 stonky ploché petržele
- 2 listy bobku
- 5 kuliček nového koření
- 10 kuliček celého černého pepře
- 1 čajovou lžičku soli
Postup:
- Do většího hrnce napustíme studenou vodu, přidáme opláchnuté kuřecí čtvrtky.
- Postavíme na plotnu a pomalu přivedeme k varu a průběžně sbíráme pěnu, která se bude tvořit na povrchu.
- Asi po ½ hodině táhlého vaření přidáme očištěnou a omytou zeleninu, sůl a pokračujeme v táhnutí přibližně 2 až 3 hodiny.
- Když je vývar hotový, přecedíme ho přes husté síto (nebo přes plátýnko - např. pro použití na čirou kuřecí polévku).
- Necháme vychladnout a uchováváme v lednici nebo v mrazáku k dalšímu použití.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.