Dýňová bezmléčná panna cotta
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Tomáše Stehlíka.
Ingredience:
- 1 plž. želatiny
- 1 hrneček kokosového mléka
- 2 hrnečky kokosové smetany
- 1/5 hrnečku dýňového pyré (z upečené prolisované dýně)
- 1/3 hrnečku medu
- 1 l čerstvé studené vody
- 1 plž. medu
- 1 citrónu (pouze šťáva)
- 1 vanilkový lusk (pouze vnitřní semínka)
- ½ člž. mleté skořice, muškátu, kardamonu
Postup:
- Mléko nalijeme do malé misky a přidáme do něj želatinu. Dobře promícháme a necháme spojit, poté necháme odpočinout cca 5 minut.
- Pánev zahřejeme na střední teplotu, vlijeme do ní kokosové mléko, smetanu, dýňové pyré, med, vanilku, skořici, muškátový oříšek a kardamon. Šleháme, dokud se nám směs dobře nespojí.
- Směs mléka a želatiny vlijeme na pánev a silně šleháme, dokud se nám směs dobře nespojí a želatina nerozpustí.
- V žádném případě nevaříme, pouze zahříváme 2 až 3 minuty.
- Směs stáhneme z plamene a nalijeme do skleněných servírovacích misek.
- Necháme v chladu po dobu 6 až 8 hodin.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka