Cizrnový falafel
Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Ingredience - 4 porce:
- Sušená cizrna 300 g
- Vejce 3 ks
- Česnek 50 g
- Olej na smažení 0,5 l
- Mletý římský kmín
- Petrželová nať
- Sůl
- Černý pepř
Postup:
- Cizrnu přes noc namočíme do většího množství vody – hodně nabyde.
- Druhý den uvaříme doměkka, necháme vychladnout a na jemno nameleme na mlýnku na maso.
- Přidáme vejce, sůl, pepř, římský kmín a sekanou petrželovou nať.
- Tvarujeme malé placičky a smažíme dokřupava v horkém oleji.
- Jako příloha je výborný listový salát a omáčka z jogurtu a strouhaných čerstvých okurek se sekaným koriandrem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.