Sledi v hořčičné marinádě

Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.

Ingredience - 4 porce:

  • Čerstvý sleď filet  8 ks
  • Ocet   ¼ l
  • Voda   ¼ l
  • Mrkev  100 g
  • Cibule  100 g
  • Majonéza  100 g
  • Zakysaná smetana  300 g
  • Hrubozrnná hořčice  40 g
  • Čerstvý kopr
  • Bobkový list
  • Hořčičné semínko
  • Sůl

Postup:

  • Svaříme ocet s vodou, mrkví, cibulí, bobkovým listem, hořčičným semínkem a trochu osolíme.
  • Necháme vychladnout.
  • Do vychladlé várky vložíme filety sledě a necháme jeden den v chladu.
  • Ze zakysané smetany, majonézy, hořčice a kopru připravíme marinádu.
  • Sledě naložíme do marinády na další den. Potom můžeme podávat.
  • Množství kopru regulujte dle vlastní chuti. 
  • Rozhodně zkuste ochutnat takto připravené sledě s na plátky krájenou vařenou červenou řepou.
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.