Cuketa po uhlířsku

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.

Ingredience:

2 cukety, strouhaný parmezán, široké těstovinové nudle, 2 žloutky, kelímek 30% smetany, 50 g anglické slaniny, sůl, pepř mletý

Postup:

Cukety oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny, odstraníme střed a nakrájíme na kousky. Slaninu nakrájíme na nudličky. Na troše oleje necháme vyškvařit slaninu, potom přidáme cukety, okořeníme pepřem. Vše promícháme a smažíme několik minut, dokud cukety nezískají nazlátlou barvu.

Mezitím si připravíme omáčku. Dva žloutky rozkvedláme ve smetaně a smícháme s většinou parmezánu. Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Zalijeme smetanovou omáčkou a pořádně promícháme. Podle potřeby můžeme přidat trochu horké vody od špaget. Podáváme s parmezánem.

autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.