Kachní konfit gratinovaný ve smetanových brambůrkách
Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Ingredience:
- Kachní stehna 4 ks
- Vepřové sádlo 1/2 kg
- Brambory 800 g
- Čerstvá smetana 5 dcl
- Sůl
- Pepř
- Čerstvý tymián
Postup:
Kachní stehna osolíme, necháme asi hodinu ležet a poté do pekáčku zalijeme rozehřátým vepřovým sádlem. Vložíme do trouby, přikryjeme poklicí a na 100 °C necháme v troubě asi 8 hodin (ideálně přes noc).
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a se solí, pepřem a čerstvým tymiánem uvaříme ve smetaně do poloměkka.
Měkká, v sádle konfitovaná kachní stehna obereme z kostí a masem vyložíme dno plechu, poklademe bramborami vařenými se smetanou a zapékáme asi 20 min na 150 °C.
Podáváme s okurkovým salátem.
Brambory ve smetaně by měly být řídké, aby jídlo bylo příjemně vlahé.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.