Vepřové plíčky a srdce na smetaně

Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.

Ingredience:

  • Vepřové plíčky  300 g
  • Vepřové srdce   1 ks
  • Cibule  200 g
  • Mouka hladká  30 g
  • Kuřecí vývar 1,5 l
  • Smetana 3 dcl
  • Drcený kmín                          
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

Vepřové plíčky a srdce dobře propláchneme a nakrájíme na větší kostky. Na sádle opečeme dozlatova cibuli nakrájenou nadrobno a lehce zaprášíme moukou a zalijeme kuřecím vývarem.

Přivedeme k varu, osolíme, opepříme a přidáme srdce a plíce. Společně dusíme asi hodinu a půl.

Srdce musí změknout, plíčkám však zůstane jejich typická houbovitá konzistence.

Nakonec přilejeme smetanu, krátce povaříme, případně dochutíme.

Podáváme s rýží nebo s houskovým knedlíkem.

autor: Denisa Jeřábková