Smažený banán ve skořici
Recept dne od šéfkuchaře asijského bistra WOKER Tomáše Stehlíka.
Ingredience:
- 2 hrnečky hladké mouky
- 1 kypřící prášek
- 1 lžíce vanilkového cukru
- 1 lžíce cukru krystal
- 2 vejce
- 1 hrneček mléka
- 2 banány, oloupané a nakrájené na ¼
- rostlinný olej na smažení
- 1 hrneček cukru moučka
- 1 lžíce mleté skořice
Postup:
Ve středně velké míse rozmícháme vejce a mouku. Pak přidáme oba cukry, kypřící prášek a mléko. Mléko vmícháváme postupně, dokud není těsto husté (jako hustší palačinkové těsto) a nebude nám z banánů stékat.
Banány obalíme v mouce a namáčíme do těstíčka. Smažíme v rozehřátém oleji.
Po osmažení necháme okapat olej a obalíme ve směsi z cukru moučka a mleté skořice. Můžeme podávat s čokoládovou omáčkou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.