Smažený banán ve skořici

Recept dne od šéfkuchaře asijského bistra WOKER Tomáše Stehlíka.

Ingredience:

  • 2 hrnečky hladké mouky
  • 1 kypřící prášek
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • 1 lžíce cukru krystal
  • 2 vejce
  • 1 hrneček mléka
  • 2 banány, oloupané a nakrájené na ¼
  • rostlinný olej na smažení
  • 1 hrneček cukru moučka
  • 1 lžíce mleté skořice

Postup:

Ve středně velké míse rozmícháme vejce a mouku. Pak přidáme oba cukry, kypřící prášek a mléko. Mléko vmícháváme postupně, dokud není těsto husté (jako hustší palačinkové těsto) a nebude nám z banánů stékat.

Banány obalíme v mouce a namáčíme do těstíčka. Smažíme v rozehřátém oleji.

Po osmažení necháme okapat olej a obalíme ve směsi z cukru moučka a mleté skořice. Můžeme podávat s čokoládovou omáčkou.

autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.