Ananasová limonáda s badyánem
Recept dne od šéfkuchaře asijského bistra WOKER Tomáše Stehlíka.
Ingredience:
- 1 kg hnědého cukru
- 1 l vody
- 1 ks středního ananasu
- 1 ks badyánu
- 200 ml citrónové šťávy
Postup:
Ananas oloupeme a slupky dáme vařit do vody s badyánem a cukrem. Vaříme na středním plameni, dokud není tekutina svařená o jednu třetinu. Pak scedíme a necháme vychladit.
Když je vše studené, přilijeme citrónovou šťávu a šťávu z oloupaného ananasu. Tento sirup, podáváme se sodovkou a ledem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.