Ananasová limonáda s badyánem

Recept dne od šéfkuchaře asijského bistra WOKER Tomáše Stehlíka.

Ingredience:

  • 1 kg hnědého cukru
  • 1 l vody
  • 1 ks středního ananasu
  • 1 ks badyánu
  • 200 ml citrónové šťávy

Postup:

Ananas oloupeme a slupky dáme vařit do vody s badyánem a cukrem. Vaříme na středním plameni, dokud není tekutina svařená o jednu třetinu. Pak scedíme a necháme vychladit.

Když je vše studené, přilijeme citrónovou šťávu a šťávu z oloupaného ananasu. Tento sirup, podáváme se sodovkou a ledem.

autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.