Tapioka s kokosovým mlékem a zeleným čajem

Recept dne od šéfkuchaře asijského bistra WOKER Tomáše Stehlíka.

Ingredience:

  • 0,25 kg cukru
  • 1 l kokosového mléka
  • 0,30 kg tapiokových perliček (malých)
  • 3 lžíce zeleného čaje (matcha)

Postup:

Tapioku namočíme přes noc do studené vody jako luštěniny.

Mléko svaříme s cukrem a necháme vychladnout na teplotu 80°C. Pak přidáme čaj a necháme louhovat do vystydnutí. Poté přecedíme přes jemné sítko.

Tapioku uvaříme ve vroucí vodě (asi 2 minuty), scedíme a propláchneme ve studené vodě. Ihned vmícháme do kokosového mléka a necháme hodinu nasáknout. Podáváme vychlazené.

autor: Denisa Jeřábková