Hovězí chilli polévka s nudlemi
Recept dne od šéfkuchaře asijského bistra WOKER Tomáše Stehlíka.
Ingredience:
- 2 kg hovězí oháňky
- 3 l vody
- 2 mrkve
- ½ řapíkatého celeru
- 2 ks čerstvého chilli
- 1 cibule
- 1 lžíce nakrájeného zázvoru a česneku
- nové koření, bobkový list, badyán, skořice, černý pepř
- 0,2 kg čínských quick-cooking nudlí
- rybí omáčka, sójová omáčka
- jarní cibulka
- koriandr, máta
Postup:
Do studené vody dáme vařit oháňku s kořením na mírný plamen. Během vaření sundáváme z povrchu vývaru pěnu. Vaříme doměkka.
Chvíli před dovařením přidáme do vývaru zeleninu nakrájenou na hranolky, česnek se zázvorem a dovaříme. Oháňku vyndáme z vývaru a obereme.
Vývar se zeleninou ochutíme sójovou a rybí omáčkou. Do misky dáme uvařené nudle, bylinky a obrané maso.
Na závěr zalijeme horkou polévkou a navrch si dle chuti přidáme nasekané chilli.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.