Filátka ze pstruha s česnekovou omáčkou
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 4 filátka ze pstruha
- 500 ml smetany
- sůl
- 4 stroužky česneku
- olivový olej
- 1 lžíce hladké mouky
- petrželová nať
Postup:
Filety ze pstruha mírně osolíme, zvolna smažíme v horkém tuku dozlatova. Mezitím dáme na pánev olej, přidáme mouku, orestujeme, nalijeme smetanu a přidáme prolisovaný česnek se solí. Dobře povaříme. Podáváme s pečenými bramborami posypanými sekanou petrželovou natí.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.