Domácí ořechové müsli

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace Café Louvre Pavla Kyzra.

Ingredience:

  • 1 balíček rozinek
  • 1 plechovka salka
  • 1 - 2 lžíce medu
  • 500 g  ovesných vloček
  • 2 čokolády na vaření
  • 100 g  strouhaného kokosu
  • 250 g vlašských ořechů
  • 100 g cukru krupice

Postup:

Ořechy nasekáme najemno nebo nahrubo, jak máme rádi. Vločky nasypeme na vyšší plech. Promícháme je s ořechy, kokosem, cukrem, medem a salkem. Pak plech s müsli vložíme na 90 minut zapékat do trouby na 150 °C. Během zapékání müsli občas promícháme.

Asi 15 minut před koncem přisypeme rozinky a čokoládu na vaření. Tu můžeme nastrouhat nahrubo nebo nasekat. Zapečené müsli vytáhneme a necháme vychladnout.

Vychladlé müsli rozdrobíme a můžeme se do něj pustit.

Podle vlastní fantazie můžeme přidat další suroviny, jako lísková jádra, sušené meruňky a další. Toto müsli je vynikající. Je ho opravdu hodně, takže i dlouho vydrží.

autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.