Brokolicové karbanátky
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace Café Louvre Pavla Kyzra.
Ingredience:
- 500 g brokolice
- 150 g anglické slaniny
- 3 vejce, žloutky a bílky odděleně
- 1/2 vaničky plnotučného tvarohu
- 1 až 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- strouhanka
- olivový olej
Postup:
Syrovou brokolici rozebranou na růžičky a slaninu rozsekejte v robotu. Přidejte žloutky, tvaroh, rozmělněný česnek, podle chuti osolte a opepřete a podle potřeby zahustěte strouhankou a dobře promíchejte. Nakonec do směsi opatrně přidejte tuhý sníh ušlehaný z bílků.
Ze směsi vytvarujte asi 10 středně velkých karbanátků, dejte je na plech vyložený pečicím papírem, potřete olejem a při 180 °C pečte dozlatohněda asi půl hodiny. V polovině pečení karbanátky obraťte. Hotové karbanátky podávejte s bramborovou kaší.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.