Kapr v sezamové krustě
Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Ingredience:
- Kapr 1 ks cca 1,8 kg
- Sladká sójová omáčka 1 dcl
- Voda 2 dcl
- Sladké chilli papričky 50 g
- Olivový olej 4 cl
- Sůl
- Bílé sezamové semínko
- Nať koriandru
Postup:
U celého kapra vyvrhneme a vymyjeme dutinu břišní a obě poloviny podélně seřízneme od páteře. Vykrojíme žebra a stáhneme kůži. Maso nakrájíme na porce.
Ze sladké sójové omáčky, krájeného chilli bez semínek a vody připravíme marinádu. Do té porce kapra přes noc naložíme.
Druhý den vyndáme, marinádu dáme svářet a kapra lehce osolíme a obalíme v sezamovém semínku. Potom zvolna opékáme na olivovém oleji doměkka.
Přeléváme do husta svařenou marinádou s čerstvě sekaným koriandrem a podáváme s rýží.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.