Pečený lín na vrbovém proutí
Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Ingredience:
- Lín 1 ks
- Máslo 50 g
- Mouka hladká 30 g
- Sůl
- Pepř
- Mladý vrbový prut
Postup:
U čerstvého lína vyvrhnene dutinu břišní, dobře vymyjeme a osušíme. Osolíme, opepříme na kůži i do břicha.
Poté dutinu břišní nacpeme na kousky krájeným čerstvě řezaným vrbovým prutem. Obalíme v mouce a zvolna pečeme na másle. Opékáme po obou stranách dohromady 10 až 12 minut.
Vrbové proutí krásně rybu navoní už při použití minimálního množství, ale mělo by být uchráněno před přímým žárem, jinak zhořkne.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.