Tandoori kuřecí stehna

Recept dne od šéfkuchaře hotelu Aria Davida Šaška.

Ingredience:

  • 10 ks kuřecích stehen (rozdělené na spodní a vrchní stehno, z vnitřní strany naříznuté až ke kosti)
  • 340 g tandoori pasty
  • 150 g bílého jogurtu (typu holandia, bio)
  • sůl dle chuti
  • 3 stroužky česneku
  • 1 moka lžička ml. koriandru
  • 1 moka lžička ml. kardamomu
  • špetka ml. skořice
  • špetka ml. hřebíčku

Postup:

V rendlíku smícháme tandoori pastu se solí, ostatním kořením a utřeným česnekem. Položíme na plotnu a asi 1 minutu povaříme, aby se rozvoněly všechny ingredience. Pak odstavíme, necháme vychladnout a přidáme přírodní bílý jogurt.

Marináda nám po ochutnání musí připadat příliš slaná, aby bylo výsledné maso dobře ochucené. Poté namáčíme maso kus po kusu do marinády, prsty ještě lehce pomačkáme, dostaneme marinádu až ke kosti a skládáme po vrstvách do plastového kontejneru s víčkem. Maso musí být dobře obaleno ze všech stran.

Když marináda zbude, nalijeme ji ještě na poslední vrstvu masa. Marinujeme v lednici maximálně tři dny při teplotě +4 C°.

autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.