Bramborová polévka se smetanou
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 100 g sádla
- 2 cibule
- 500 g brambor
- sůl a pepř
- sladká paprika
- divoké koření (bobkový list, tymián, nové koření)
- 1 l vývaru
- 200 ml smetany
- 2 lžíce hladké mouky
Postup:
Na sádle usmažíme cibulku, přidáme brambory nakrájené na kostičky. Osolíme, opepříme, přidáme papriku a orestujeme. Pak zalijeme vývarem a necháme vařit doměkka.
V dalším hrnci si uděláme vývar z divokého koření. Vývar přidáme k bramborám. Vše zahustíme smetanou a hladkou moukou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka