Kotlety se zelenými fazolkami

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.

Ingredience:

  • 4 plátky vepřové kotlety s kostí
  • 0,05 kg másla
  • 0,05 kg oleje
  • 0,25 kg mražených fazolek
  • 2 vejce
  • zelená petrželka 
  • mletý pepř 
  • sůl

Postup:

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji a poloviční dávce másla opečeme. Fazolky spaříme v horké vodě a na másle opečeme na pánvi, osolíme a upravíme na talíř, polijeme horkým máslem a posypeme natvrdo uvařenými posekanými vejci.

Hotové kotlety položíme k fazolkám a polijeme šťávou z opečeného masa. Jako přílohu podáváme opékané brambory posypané petrželkou.

autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.