Kotlety se zelenými fazolkami
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 4 plátky vepřové kotlety s kostí
- 0,05 kg másla
- 0,05 kg oleje
- 0,25 kg mražených fazolek
- 2 vejce
- zelená petrželka
- mletý pepř
- sůl
Postup:
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji a poloviční dávce másla opečeme. Fazolky spaříme v horké vodě a na másle opečeme na pánvi, osolíme a upravíme na talíř, polijeme horkým máslem a posypeme natvrdo uvařenými posekanými vejci.
Hotové kotlety položíme k fazolkám a polijeme šťávou z opečeného masa. Jako přílohu podáváme opékané brambory posypané petrželkou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.