Pečený losos

Recept dne od šéfkuchaře hotelu Aria Davida Šaška.

Ingredience:

  • 4 filety z lososa bez kůže á 180 g
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 40 g másla
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř k ochucení

Postup:

Lososa důkladně okořeníme solí a pepřem, rozpálíme pánev, přidáme olej a pečeme pomalu ze všech stran dozlatova tak, aby ryba při dotyku ještě trochu pružila a zůstala tedy uvnitř více šťavnatá.

Pak pánev odstavíme, ubrouskem odsajeme z pánve tuk, přidáme dva plátky studeného másla k odvaření výpeku a oglazování ryby tak, že rozpouštějícím se máslem neustále přeléváme.

Jednotlivé porce ryby přendáme z pánve přímo na připravené talíře s přílohou, trochu potřeme výpekem z pánve a ihned konzumujeme.

autor: Denisa Jeřábková