Vepřové medailonky v bramboráku
Recept dne od šéfkuchaře asijského bistra WOKER Tomáše Stehlíka.
Ingredience:
- 300 g očištěné vepřové panenky
- sůl a pepř
- 4 větší brambory
- 3 lžíce hladké mouky
- 2 vejce
- 3 stroužky česneku
- majoránka sušená
- olej
Postup:
Očištěné brambory nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme vejce, mouku, koření a nastrouhaný česnek.
Z očištěné panenky nakrájíme medailonky, které okořeníme, omoučníme a zprudka krátce opečeme.
Na rozpálenou pánvičku s olejem dáme lžící těsto a na něj pak opečené medailonky. Vrchní část masa přikryjeme další vrstvou těsta a opečeme pomalu z obou stran.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.