Vepřové medailonky v bramboráku

Recept dne od šéfkuchaře asijského bistra WOKER Tomáše Stehlíka.

Ingredience:

  • 300 g očištěné vepřové panenky
  • sůl a pepř
  • 4 větší brambory
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 vejce
  • 3 stroužky česneku
  • majoránka sušená
  • olej

Postup:

Očištěné brambory nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme vejce, mouku, koření a nastrouhaný česnek.

Z očištěné panenky nakrájíme medailonky, které okořeníme, omoučníme a zprudka krátce opečeme.

Na rozpálenou pánvičku s olejem dáme lžící těsto a na něj pak opečené medailonky. Vrchní část masa přikryjeme další vrstvou těsta a opečeme pomalu z obou stran.

autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.