Tlačenka
Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Ingredience:
- Vařené maso z hlavy i s kůží 2 kg
- Vařené maso z plece 1 kg
- Ovarový vývar 1 l
- Mleté nové koření
- Majoránka
- Pepř
Postup:
Z hotového ovaru vybereme maso dle libosti a tučnosti a nakrájíme ho na větší kostky. Přidáme ovarový vývar a dochutíme pepřem, majoránkou a novým kořením.
Dobře promícháme a plníme do tlačenkového rukávu na jedné straně zavázaného nejdřív masem a poté dolejeme vývarem. Opravdu dobře zavážeme, aby se nám nedostala tekutina ven.
Následně necháme dobře vychladnout, aby tlačenka dobře zatuhla. Podáváme až druhý den.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.