Jehněčí hamburger

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.

Ingredience:

  • 400 g mleté jehněčí plece
  • 1 vejce
  • 3 lžíce perlivé minerálky
  • špetka mletého pepře
  • sůl
  • hlávkový salát a další zelenina
  • plátky cibule
  • hořčice
  • žemle

Postup:

Mleté jehněčí maso dobře propracujeme s vejcem, vodou, pepřem a solí. Vytvarujeme placičky, které vložíme na gril a opečeme dozlatova.

Žemle rozkrojíme, spodní díl potřeme hořčicí, položíme na něj list hlávkového salátu, opečený hamburger, kolečka cibule, zeleninu a hned podáváme.

autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.