Jehněčí hamburger
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 400 g mleté jehněčí plece
- 1 vejce
- 3 lžíce perlivé minerálky
- špetka mletého pepře
- sůl
- hlávkový salát a další zelenina
- plátky cibule
- hořčice
- žemle
Postup:
Mleté jehněčí maso dobře propracujeme s vejcem, vodou, pepřem a solí. Vytvarujeme placičky, které vložíme na gril a opečeme dozlatova.
Žemle rozkrojíme, spodní díl potřeme hořčicí, položíme na něj list hlávkového salátu, opečený hamburger, kolečka cibule, zeleninu a hned podáváme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.