Rychlé čokoládové bábovičky
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 200 g tmavé kvalitní čokolády
- 50 g hladké mouky
- 4 vejce
- 150 g cukru
- 100 g másla
Postup:
Čokoládu a máslo rozpustíme, přidáme ostatní suroviny a důkladně spolu zamícháme. Malé silikonové formy na bábovičky, naplníme ze ¾ připravenou hmotou a pečeme v troubě při 190 ºC 8 až 12 minut. Prostředek báboviček musí zůstat tekutý, jen tak je správně upečen. Posypeme moučkovým cukrem a podáváme se zmrzlinou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.